Az arganfa Marokkó délnyugati részén honos. Sajnos napjainkban a kihalás veszélye fenyegeti, ezért az UNESCO 1998-ban bioszféra-rezervátummá és kulturális örökséggé nyilvánította a közel 800.000 hektár, termesztési területet. A csonthéjas argan mandulát a mai napig az őslakos berber asszonyok kétkezi munkával törik, tisztítják, majd őrlik meg.
Ajánljuk, nyers és párolt zöldségekhez, illik különféle sajtokhoz, gyümölcsre, tészták, vegetáriánus ételek finomítására, grillezett ételek, halak és húsok ízesítésére, valamint salátadresszing készítéséhez Pödör balzsamecettel párosítva.
Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 18 hónapig tárolható. A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül. A felbontást követően javasolt 3-4 hónapon belül felhasználni, hogy az értékes alkotóelemek ne veszítsenek magas minőségükből.
Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!