A fahéj hozzájárulhat a II. típusú cukorbetegségben szenvedők glükóz és lipid értékének normális szinten tartásához.
A fahéjnak több hatóanyaga van, de a vércukorszintet vizsgáló kutatások ezek közül csak egyet emeltek ki, egy vízoldékony polifenol molekulát, amit MHCP-nek (methylhydroxy chalcone polymer) neveznek.
Ez a MHCP képes az inzulin hatását utánozni, aktiválni annak sejtfelszínen található receptorát, és szinergista módon együttműködni a hasnyálmirigy vércukorcsökkentő tulajdonságú hormonjával.
A II. típusú cukorbetegségről azt kell tudni, hogy a betegek testében a sejtek (zsírsejtek) elvesztik inzulin érzékenységüket, ami magas vércukorszinttel, inzulin túltermeléssel, majd a hasnyálmirigy kimerülésével idővel inzulinhiánnyal jár.
A betegség kialakulását általában elhízás előzi meg, az inzulinérzékenység elvesztésével kialakuló magas vércukorszint pedig hosszú távon az erek, az idegek, így a szem, a vesék és más szervek károsodásával jár. Gyakori következmény az impotencia is.
A Fahéj a hagyományos orvoslásban előszeretettel alkalmazott hatóanyag.
A néphagyomány szerint jótékony hatású lehet különféle gyulladások, ízületi panaszok, vírusos és gombás fertőzések valamint emésztési panaszok esetén is.
Fahéj 500 mg Étrend-kiegészítő
100 db Nettó tömeg: (65 g±10%)
Hatóanyagok 2 kapszulában: Név Mennyiség RDA%
Fahéj őrlemény (Cinnamomum cassia kéreg) 1.000 mg **%
Összetevők: fahéj őrlemény, kapszulahéj: zselatin, emulgeáló: magnézium-sztearát, csomósodásgátló: szilícium-dioxid
Napi ajánlott mennyiség: 1 x 2 db étkezés után