Termékek
A kakaóbab tulajdonképpen nem más, mint a csokoládé készítésének alapanyaga.
A fermentált, szárított és pörkölt kakaóbab adja a csokoládé jellegzetes ízvilágát,
ugyanakkor a csoki készítésekor hozzáadott cukrot nem tartalmazza, nem édes,
és jóval karakteresebb ízvilágú.
Enyhén kesernyés, fermentált íze van.
Ropogós textúrájának és mély, gazdag ízének köszönhetően telt kakaóbab
ízt ad a süteményeknek, kekszeknek, smoothieknak is.
A kakaóbab viszonylag magas zsírtartalma (kb. 51 g/100 g)
mellett csupán 6 g szénhidrátot tartalmaz, emellett pedig gazdag élelmi rostokban.
Forrása a vasnak is, ami hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához,
illetve a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
A vas a szervezetben részt vesz a normál oxigénszállításban, továbbá a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban is. Hozzájárul a normál vörösvérsejt- és
hemoglobin-képződéshez, illetve az immunrendszer normál működéséhez is.